Finans Nyhet

Försäkringsuppstickaren Ebie inleder samarbete med Castellum

Taggar i artikeln

Castellum
Från vänster: Erik Larsson, Edvin Lindhout, Ville Löthén och André Brogärd
Publicerad
Uppdaterad

Försäkringsförmedlaren Ebie, som erbjuder så kallad hyresgaranti, som ett alternativ till deposition och bankgaranti i kommersiella hyresavtal, inleder nu ett samarbete med Castellum.

Realtid.se

Ebie grundades av fyra studenter vid Handelshögskolan och KTH i Stockholm och är ett av bolagen vid Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab, där bolag som Klarna och Budbee tidigare varit medlemmar. Lösningen lanserades under 2022 och innebär att en försäkring (hyresgaranti) tecknas i stället för att hyresgästen lämnar säkerhet i form av till exempel deposition eller bankgaranti. Om hyresgästen inte betalar hyran eller andra förpliktelser i hyresavtalet ersätts hyresvärden genom försäkringen. Hyresgästen slipper binda kapital samtidigt som hyresvärden får ett skydd om hyresgästen inte skulle uppfylla sina förpliktelser.

–Samarbetet med Castellum är ett viktigt steg i att på riktigt utmana gamla metoder som deposition och bankgaranti är och inte minst för att frigöra kapital åt företag i Sverige. Nu när kapitalkostnaden har ökat för många bolag är det viktigare än någonsin att pengarna stannar i verksamheten, så att de kan nyttjas och generera avkastning i stället för att samla damm på ett bankkonto, säger Edvin Lindhout, vd och medgrundare av Ebie, i en presskommentar.

 

Annons

Annons