EQT lägger bud på OX2 – premie på drygt 43 procent

Taggar i artikeln

EQT OX2
Publicerad
Uppdaterad

EQT Infrastructure lägger via Otello Bidco ett uppköpserbjudande på vindkraftsbolaget OX2 värt 60 kronor per aktie med betalning i kontanter.

Finwire

Budet innebär en premie på cirka 43,4 procent mot OX2:s senaste stängningskurs på fredagen, och värderar hela bolaget till knappt 16,4 miljarder kronor.

Erbjudandet rekommenderas enhälligt av den oberoende budkommittén inom styrelsen för OX2. Därutöver har största ägaren i OX2, Peas Industries, som sitter på 45,6 procent av aktierna, åtagit sig att acceptera budet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Peas vd Johan Irfelt säger att detta har varit “ett känslomässigt beslut”.

Annons

–Men som OX2:s grundare och största ägare anser vi att bolaget kommer att dra fördel av EQT:s ägande för att kunna ta nästa steg och möjliggöra den långsiktiga visionen, säger han och fortsätter.

–Med EQT:s omfattande erfarenhet och expertis inom förvärv och förvaltning av bolag, särskilt inom förnybar energi, i kombination med en dokumenterad erfarenhet av att hantera kapitalintensiva omställningar, har vi fullt förtroende för att EQT kommer att fungera som den optimala partnern för att stödja OX2:s framtida tillväxt.

Erbjudandet är villkorat bland annat av att Otello Bidco blir ägare till mer än 50 procent av aktierna i OX2.

Annons

Acceptfristen beräknas påbörjas omkring den 25 juni och avslutas omkring den 14 oktober.

Den oberoende budkommittén har anlitat Goldman Sachs Bank Europe SE, Sweden Bankfilial som finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som legal rådgivare i samband med erbjudandet.

Annons