Ellevio dubblar ägandet i energiteknikbolaget Flower

Taggar i artikeln

Ellevio
Flower och Ellevio samlade med Stefan Krook längst till vänster och Kristofer Fröjd längst till höger
Publicerad
Uppdaterad

Ellevio Energy Solutions dubblerar sitt delägarskap i energiteknikbolaget Flower Technologies, som specialiserar sig på flexibilitets- och stödtjänster i elsystemet.

Realtid.se

Flower gick tidigare under namnet Krafthem och har utvecklat system för elnätsbalansering – något som man också fick pris för i Startup 4 Climate, en av Europas största innovationstävlingar för startupföretag inom energi och klimat. På ägarlistan finns bland andra H&M-ordföranden Karl-Johan Persson och Kivras grundare Stefan Krook, och bolaget har även skrivit en avsiktsförklaring med SENS.

Ellevio Energy Solutions förvärvade 10 procent av aktierna i Flower i maj 2022 och har nu utökat sitt ägande till nästan 20 procent.

– Genom att vi ökar vårt engagemang i Flower får de ännu bättre möjligheter att växa, samtidigt som vi vässar vår egen satsning på flexibilitets- och energilagringslösningar tillsammans med kunder och strategiska partners. Vi är i ett oerhört spännande skede och jobbar metodiskt för att växa vår affär, säger Kristofer Fröjd, chef för affärsutveckling på Ellevio, i ett pressmeddelande

Annons

Flowers verksamhet har hittills varit inriktad på att erbjuda energilagring och stöd till elsystemet, bland annat med batterier och genom att samla många utspridda energiresurser – allt från enskilda elbilar till storskaliga batterier. Med hjälp av det nya kapitalet från Ellevio Energy Solutions kan bolaget satsa ytterligare på flexibilitets- och optimeringslösningar.

Ellevio är å sin sida ett av Sveriges största energiföretag med en miljon kunder, och ägs av Omers Infrastructure, Tredje AP-fonden, Folksam samt AMF.

Annons