Domstolsbeslut – Evergrande ska likvideras

Taggar i artikeln

Evergrande
EvergrandeEvergrande
Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

En domstol i Hongkong har beslutat ett det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande ska träda i likvidation. Det rapporterar Financial Times.

Realtid.se

Domstolen konstaterar att fastighetsjätten inte lyckats lägga fram en rekonstruktionsplan som kan tillfredsställa internationella långivare, trots månader av förhandlingar.

Handeln i aktien stoppades efter beslutet.

Bolaget, som har skulder på över 300 miljarder dollar, har länge haft problem och ställde in betalningarna på sina internationella lån i slutet av 2021.

Annons

Samtidigt meddelar Peking på måndagen att de ska slå samman tre statliga banker, China Cinda Asset Management, Orient Asset Management och Great Wall Asset Management, med landets statliga investeringsfond China Investment Corp (CIC).för hantering av dåliga lån, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Kinaexperten Frédéric Cho sa till Realtid redan 2021 att risken för att problemen i Evergrande ska leda till en global finanskris är låg, men däremot blir det en rejäl utmaning för Kina om – numera när – bolaget går i konkurs eller försätts i rekonstruktion. Läs den artikeln här!

Annons