Bank & FintechNyhet

Credit Suisse vill inleda rättsligt förfarande mot Softbank

Credit Suisse. Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Investmentbanken Credit Suisse har ansökt om tillstånd för att få inleda ett rättsligt förfarande mot japanska konglomeratet Softbank. Ärendet gäller det kollapsade Greensill Capital.

Finwire

Credit Suisse menar att Softbank inlett en finansiell omstrukturering av amerikanska byggkoncernen Katerra som kostat investmentbankens kunder stora summor pengar. Katerra, som nu har gått i konkurs, backades tidigare av en av Softbanks teknikfonder – kallade Vision Funds.

Den specifika konflikten rör en nödinjektion till byggkoncernen som beviljades i slutet av 2020, genom stöd från Greensill. Pengarna, som kom från företaget, hade lånats av Credit Suisses kunder – och gick senare upp i rök när företaget försattes i konkurs, rapporterar Financial Times.

Upptrappningen av fallet är det senaste tecknet på kraftigt försämrade relationer mellan Credit Suisse och Softbank, som en gång var storkund till den schweiziska banken.

Annons

Ett godkännande skulle potentiellt sätta Softbank under ännu mer press, då konglomeratet häromdagen presenterade en storförlust om 23,4 miljarder dollar under andra kvartalet .

 

Annons