Credit Suisse tidigare storägare säljer hela sitt innehav i banken

Taggar i artikeln

Credit Suisse
Publicerad
Uppdaterad

Harris Associates, en av Credit Suisses största aktieägare, har sålt hela sin andel i den schweiziska banken under de senaste månaderna. De bekräftar David Herro, vice ordförande och investeringschef för den Chicago-baserade investeraren.

Realtid.se

Herro ger ingen förklaring till försäljningen, men har tidigare berättat för Financial Times att Harris sålde innehavet efter att ha tappat tålamodet med Credit Suisses strategi för att stoppa fortsatta förluster och kundflykt.

Harris, som har varit lojal mot banken trots en rad skandaler på Credit Suisse, hade en andel på cirka 10 procent i banken i augusti förra året men minskade den till 5 procent i januari.

Harris började minska sin exponering i oktober efter att Credit Suisse tagit in 4 miljarder schweizerfranc (4,3 miljarder dollar) från investerare och när Saudi National Bank gick in som toppinvesterare.

Annons

Credit Suisse rapporterade en kraftig acceleration av uttag under fjärde kvartalet, med utflöden på mer än 110 miljarder schweizerfranc.

”Vi har många andra alternativ att investera”, sa Harris till Financial Times.  ”Varför satsa på något som bränner kapital när resten av sektorn nu genererar det?”

Banken, som är Schweiz näst största, har påbörjat en större översyn av sin verksamhet, men rapporterade förra månaden sin största årliga förlust sedan den globala finanskrisen 2008 efter att förmögna kunder plockat miljarder från banken. Banken varnade för en ytterligare ”relevant” förlust i år.

Annons

Annons