Finans Nyhet

Conscia får ny vd – Lars Kyhlstedt siktar på molnen och fördubblad omsättning 2023

Publicerad

Nordic Capital-bolaget Conscia, leverantör av säkerhets- och IT-infrastrukturlösningar, rekryterar Lars Kyhlstedt till ny vd i Sverige.

Camilla Jonsson

Lars Kyhlstedt har 17 års erfarenhet från ledande positioner hos branschkollegan Cygate. Han kommer från tre år som vd på videokonsultbolaget STV där han vänt nedgång till uppgång. På Conscia är planen en fördubbling av omsättningen på tre år, stödd av molntjänster.

–Conscia Sverige är ett dream team som lockar med Cisco-fokuset och den unika expertkompetensen i bolaget och styrkan i koncernen bakom. Det är ett ställe man vill jobba på. STV var kul, men det här är större och det kommer att bli en häftigare resa. Vi kommer att fördubbla bolaget till de närmaste tre åren oavsett Covid, säger Lars Kyhlstedt.

Molntjänster är den del av den svenska IT-marknaden som väntas växa oavbrutet genom 2020, enligt Radar Group. Conscia förvärvade i september svenska Secoa som levererar en rad molnbaserade nätverks- och säkerhetstjänster med AI- och expertsupport genom den egenutvecklade kundportalen Secoa Cloud.

Annons

Både Conscia Sverige och Secoa är snabbväxande och prisbelönta Cisco Guld-, Customer Experience- och Cloud Managed Services Partners och Secoa adderar nu sju Cisco expertcertifieringar till Conscia Sveriges dryga tjugotal. Conscia Group förvärvade i september 2020 förutom Secoa även tre bolag till i Europa. Samtliga förvärv stärker koncernen inom IT-säkerhet och managerade tjänster.

 

 

Annons

Annons