Finans Nyhet

Collectors avgående vd går in i Wints styrelse

Stefan Alexandersson, vd, CollectorStefan Alexandersson, vd, Collector
Stefan Alexandersson, vd, Collector
Publicerad

Collectors avgående vd Stefan Alexandersson gjorde i förra veckan en investering i tech-bolaget Wint och nu är det klart att han även tar plats i styrelsen. Även fler kända namn finns med bland investerarna.

Realtid.se

I förra veckan blev det känt att Collectors avgående vd Stefan Alexandersson var med och investerade i Tech-bolaget Wint som fokuserar på bokföring under bolagets nyemission. Nu meddelar bolaget att Stefan Alexandersson även tar en plats i styrelsen.

Wint stängde i slutet av november en A-runda där 20 miljoner kronor investerades i bolaget. Pengarna ska investeras i marknad och teknikutveckling, enligt pressmeddelandet.

– Wint ligger i dag längst fram tekniskt vad gäller digitalisering och automatisering av den svenska bokföringsbranschen. Jag ser fram emot att tillsammans med Wint fortsätta att förändra branschen och kraftigt växa Wint till att bli den dominerande aktören, säger Stefan, ny styrelseledamot i Wint.

Annons

Efter en extra bolagstämma den 30 november består styrelsen i Wint av Bengt Nilsson, en av grundarna av IFS, som i dag driver Pagero. Christian Lauritzen, serieentreprenör och medgrundare av Adlibris, Stefan Alexandersson från Collector Bank samt Björn Elfgren.

– Stefan har varit med på resan att bygga upp Collector till vad det är i dag. Den erfarenheten och kompetensen ser vi mycket fram emot att få ta del av hos oss i vår resa, säger Björn Elfgren, VD på Wint.

Han fortsätter:

Annons

– När vi tog in kapital letade vi främst efter smarta pengar och det tycker jag att vi fått in via Stefan Alexandersson och Lena Apler från Collector Bank tillsammans med Henrik Forsberg Schoultz från Ernström & C:o. Nu ska vi omvandla dessa förutsättningar till bra fart framåt.

När Realtid.se talade med Stefan Alexandersson i början av oktober berättade han att han inte har några planer på framtiden eller konkreta uppdrag efter Collector Bank men att han för en del diskussioner. Han lämnar banken våren 2017.

Annons