Christoffer Malmer utsedd till chef för SEB:s nya enhet Embedded

Taggar i artikeln

SEB
Christoffer Malmer och hans gäng på SEBx har på mindre än ett år byggt en helt ny bank, inom ramarna för SEB. Foto: SEB.Christoffer Malmer och hans gäng på SEBx har på mindre än ett år byggt en helt ny bank, inom ramarna för SEB. Foto: SEB.
Christoffer Malmer har utnämnts till chef för den nya enheten SEB Embedded, en enhet som siktar på att kommersialisera konceptet Banking-as-a-Service. Foto: SEB.
Publicerad
Uppdaterad

Banken SEB har gjort förändringar inom sin teknik- och innovationsorganisation. Christoffer Malmer har utnämnts till chef för den nya enheten SEB Embedded, en enhet som siktar på att kommersialisera konceptet Banking-as-a-Service.

Rikard Jansson

Malmer har tidigare varit chef för SEBx, en roll som framöver kommer att axlas av Nicolas Moch, idag CIO på SEB. Svante Hedin tar över som ny CIO. Han kommer närmast från rollen som biträdande chef inom Markets.

— Inom ramen för SEBx har vi utvecklat en helt ny och komplett bankplattform där våra kunder kan bygga egna finansiella tjänster inom ramen för sitt eget varumärke. Vi ser en god affärspotential för att SEB ska kunna bli en ledande leverantör av BaaS-tjänster och jag är glad för förtroendet att få fokusera på och utveckla det här nya affärsområdet, säger Christoffer Malmer.

Förändringar genomförs från och med januari. Ingen av personerna ingår i SEBs verkställande ledning.

Annons

Annons