Choklad-vd får sparken efter två månader

Taggar i artikeln

VD-avhopp
Johan Hedberg.Johan Hedberg.
Johan Hedberg.
Publicerad
Uppdaterad

Youtubern och influencern Johan Hedberg lämnar chokladgrossisten Åsö i Åtvidaberg efter bara två månader på posten. ”Styrelsens syn på hur vi skulle driva bolaget framåt skilde sig för mycket åt från min vision”, säger Johan Hedberg.

Anders Frick

Det var i september som Johan Hedberg, känd som youtubern Matgeek, blev vd för chokladgrossisten Åsö i Åtvidaberg. ”Nu ska jag alltså få ägna all min vakna tid åt att jobba med chokladmakare, konditorer och bagare – det är ju som en dröm”, skrev Johan Hedberg då. 

Den 30 oktober tog dock drömmen slut, då han fick besked om att styrelsens syn på hur bolaget skulle drivas framåt skilde sig för mycket åt från hans egen vision för bolaget.

”Jag fick därför lämna mitt vd uppdrag omgående”, skriver Johan Hedberg idag på Facebook. 

Annons

Hans vision kring Åsö var att bolaget ska fortsätta ligga i framkant vad gäller service, leveranser och kvalitet, samtidigt som han också ville lyfta fram alla Åsös kunder – stora som små.

”Åsö är ett fantastiskt fint bolag med otroliga medarbetare och jag är övertygad om att hade jag fått förtroendet och möjligheten att fortsätta på den inslagna väg som jag valt för Åsö så hade vi tillsammans kunnat uträtta stordåd”, skriver Johan Hedberg.

Styrelsen består av Åsös ägare Jonas Ivarsson och hans sambo Olivia Delbohm, som tillsammans även driver företaget Ivarsson Nöje i Alingsås.

Annons

Johan Hedberg meddelar inte vad han ska göra istället, men hans kanaler på Youtube och Instagram finns fortfarande kvar – så kanske väntar en återgång dit.

 

Annons