Karriär & ledarskapNyhet

Cecilia Hermansson ny ordförande för Klimatpolitiska rådet

Cecilia Hermansson / Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

Regeringen har utsett Cecilia Hermansson till ny ordförande och Björn Sandén till ny vice ordförande i Klimatpolitiska rådet.

Sarah Carlsson

Johan Kuylenstiernas lämnar Klimatpolitiska rådet och blir generaldirektör för forskningsrådet Formas. Nuvarande vice ordförande Cecilia Hermansson tar hans plats som ordförande och nuvarande ledamot Björn Sandén blir ny vice ordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att leda Klimatpolitiska rådets arbete under en kritisk period. Rådet har en viktig roll i att bidra till att den nationella politiken håller kursen mot klimatmålen även när andra kriser kräver mycket uppmärksamhet, säger Cecilia Hermansson, docent och forskare i fastighetsekonomi och finans vid KTH .

Förutom att ha varit vice ordförande i rådet sedan januari 2021 har hon tidigare bland annat jobbat som chefsekonom vid Swedbank och varit ledamot av Finanspolitiska rådet.

Annons

Björn Sandén är professor i innovation och hållbarhet på Chalmers tekniska högskola och har varit ledamot i Klimatrådet sedan juli 2021.

– Industrins omställning mot fossilfrihet och nollutsläpp får allt större uppmärksamhet. Det är en lovande utveckling men för att uppnå klimatmålen krävs fortsatt att politiken skapar rätt förutsättningar för innovation, introduktion och snabb uppskalning av hållbara lösningar, säger Björn Sandén.

De tillträder sina nya roller den 6 augusti 2022.

Annons

 

Cecilia Hermansson och Björn Sandén. Foto: Elisabeth Ohlson.

Annons