Foto: Wikimedia Commons.
Morgonsvepet

Börsnoteringen av Alibaba kan senareläggas

Börsnoteringen av Alibaba i Hongkong kan komma att skjutas upp på grund av oroligheterna i staden, Walmart stämmer Tesla för kontraktsbrott och en ny lågkonjunktur i EU väntar. Om detta kan du läsa i onsdagsmorgonens morgonsvep. 

Uppdaterad 2019-08-21
Publicerad 2019-08-21

Börsnoteringen av Alibaba skjuts upp
Planen var att E-handelsjätten Alibaba skulle noteras i Hongkong nu i augusti. Men oroligheterna i staden gör att börsnoteringen senareläggs enligt källor till Reuters. Alibaba omsatte 157 miljarder kronor med en vinst på 47 miljarder under det andra kvartalet.

Walmart stämmer Tesla
Varuhuskedjan Walmart stämmer Teslas solpanelsvertikal, tidigare känd som Solar City, för kontraktsbrott. Det rapporterar Bloomberg News. Walmart påstår att Tesla inte har levt upp till industristandarden vid installationen av solpaneler vid hundratals av Walmarts butiker, vilket har resulterat i flera bränder. Tesla "har ägnat sig åt utbredd, systematisk oaktsamhet och har misslyckats att foga sig i korrekta industristandarder vid installation, drift och förvaltning av dess solpaneler” skriver Walmart i ett dokument inlämnat till  New Yorks domstol.  

Pandoras finanschef köper aktier för miljonbelopp
Pandoras finanschef Anders Boyer har köpt 24.400 aktier för totalt drygt 6 miljoner danska kronor. Det framgår av en insynsanmälan från det danska smyckesbolaget. Efter köpet äger Andes Boyer 48.471 aktier.

Ny finanschef på Rikshem
Det är Christina Fernström som blir ny finanschef på fastighetsbolaget. Hon har arbetat på Rikshem som tillförordnad finanschef sedan hösten 2018. Hon övergår till sin permanenta tjänst omgående. I rollen ingår bland annat ansvar för Rikshems upplåning och finansstrategier samt ansvar för investerarrelationer.

Lågkonjunktur hotar
EU måste förbereda sig för den lågkonjunktur som hotar runt hörnet. Det anser EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström som varnar för den sociala och ekonomiska smällen. Det skriver Dagens industri. 

Lugnt på Asiens börser
Under onsdagsmorgonen handlades de ledande börserna i Asien kring nollstrecket. Investerarna fokuserar på den årliga centralbankskonferensen i Jackson Hole i USA som inleds i morgon. Marknaden inväntar bland annat den amerikanska centralbankens chef Jerome Powells nyckeltal som väntas senare i veckan.

Platsannonser

Logga in