Realtid

Up yours, Darling!

administrator
administrator
Uppdaterad: 02 sep. 2010Publicerad: 02 sep. 2010

Credit Suisse kringgår bonusskatten genom att ge 400 London-medarbetare en engångsbonus efter att bonusskatten upphörde att gälla i våras.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Financial Times.

Och enligt vad Realtid.se erfar är Credit Suisse inte ensammen om det.

Klicka här för att gratis få Realtid.se:s nyhetsbrev Finans och försäkring varje vecka via e-post.

Som finansminister i Storbritannien från juni 2007 till maj 2010 var Labour-politikern Alistair Darling med om att införa den brittiska bonusskatten, men medger nu enligt FT att skatten blev ett fiasko.

Skatten var kontroversiell och syftade till att ändra på finansbranschens beteende vad gäller ersättningarna till medarbetare.

Men Darling konstaterar nu att det misslyckades, enligt vad han uppgav på en konferens i London skriver tidningen.

Skatten innebar en skattesats på 50 procent för bonusar över 25.000 pund (273.000 kronor), vilket enligt FT blev väldigt impopulärt i London och väntades leda till att bankerna lät nyckelmedarbetare jobba någon annanstans än i Storbritannien.

Darling införde skatten som en reaktion på allmänhetens ilska över de höga ersättningsnivåerna i finansbranschen.

ANNONS

Nu säger han själv att det är osannolikt att skatten kommer att återinföras av nuvarande brittiska finansministern George Osborne.

– Jag tror att bonusskatten var en engångsföreteelse, eftersom de som skatten riktar sig mot är mycket skickliga på att klara sig undan den här typen av saker, sa Darling under konferensen enligt FT.

– De hittar på alla möjliga sorters kreativa sätt för att undvika bonusskatten i framtiden.

Men Darling varnar samtidigt finansbranschen för att den kan drabbas av lika impopulära nya lagar, om branschen inte tar mer hänsyn till allmänhetens oro över finansbranschens ersättningsnivåer och reglering.

Darling som tillhör Labour-partiet var finansminister i Storbritannien juni 2007 till maj 2010 då han efterträddes av Osborne som tillhör det brittiska Konservativa partiet.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Framtidens äldreboenden: Teknik, trygghet och trivsel

Äldreboenden och andra omsorgsfastigheter kommer att spela en allt större roll inom både samhällsstrukturen och fastighetsmarknaden. Med en snabbt åldrande befolkning ökar behovet av innovativa lösningar som möter de komplexa krav som dagens vård och omsorg ställer. Utformningen av framtidens äldreboenden handlar inte bara om praktiska funktioner utan också om att skapa miljöer som främjar […]