Krögaren Gunnar Ström expanderar österut. Slår upp portarna 19 april.
Ulriksdal tar över Djursholm
Mest läst i kategorin
Anrika Ulriksdals wärdshus har i tio år framgångsrikt drivits av krögarparet Katarina och Gunnar Ström.
Verksamheten går med plus, även om marginalen ligger på blygsamma fem procent. Förra året uppgick omsättningen till cirka 28 miljoner kronor, med en vinst på 1,5 miljoner.
Ström, som har en bakgrund på bland annat Eriks, tänker nu investera sig ur restaurangbranschens stålbad.
Den 1 april tar han över Djursholms värdshus från Bettina Stockselius och Tony Frank, som omsatt 5-6 miljoner kronor årligen. Verksamheten har gått med förlust och priset är hemligt.
– Ja, vi vill skapa en lillebror till ”Ulrik” och tycker att verksamheterna passar bra ihop, säger Gunnar Ström, till Realtid.se.
Djursholms Värdshus, byggt 1969, ska bli en modernare upplaga av Ulriksdal.
– Vi ska luta oss på lunchserveringen, kompletterat med catering och en festvåning som tar 150 gäster.
Johannes Stålhammar, idag kökschef på Ulriksdals, blir nya platschef på Djursholms.
Nu väntar två veckors upprustning, med nya möbler. Portarna slås upp måndagen den 19 april.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.