Realtid

Ulriksdal tar över Djursholm

administrator
administrator
Uppdaterad: 24 mars 2010Publicerad: 24 mars 2010

Krögaren Gunnar Ström expanderar österut. Slår upp portarna 19 april.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Realtid TV

Svenskarna kräver Sverigepris på el

14 dec. 2025
Spela klippet
Realtid TV

Stockholms krogboom: 300 restauranger på 25 år

13 dec. 2025

Anrika Ulriksdals wärdshus har i tio år framgångsrikt drivits av krögarparet Katarina och Gunnar Ström.

Verksamheten går med plus, även om marginalen ligger på blygsamma fem procent. Förra året uppgick omsättningen till cirka 28 miljoner kronor, med en vinst på 1,5 miljoner.

Ström, som har en bakgrund på bland annat Eriks, tänker nu investera sig ur restaurangbranschens stålbad.

Den 1 april tar han över Djursholms värdshus från Bettina Stockselius och Tony Frank, som omsatt 5-6 miljoner kronor årligen. Verksamheten har gått med förlust och priset är hemligt.

– Ja, vi vill skapa en lillebror till ”Ulrik” och tycker att verksamheterna passar bra ihop, säger Gunnar Ström, till Realtid.se.

Djursholms Värdshus, byggt 1969, ska bli en modernare upplaga av Ulriksdal.

– Vi ska luta oss på lunchserveringen, kompletterat med catering och en festvåning som tar 150 gäster.

Johannes Stålhammar, idag kökschef på Ulriksdals, blir nya platschef på Djursholms.

ANNONS

Nu väntar två veckors upprustning, med nya möbler. Portarna slås upp måndagen den 19 april.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS