Trots Nordkoreas hot om en "katastrof" genomförde Sydkorea i dag den omdiskuterade artilleriövningen på ön Yeonpyeong.
Sydkorea genomförde övningen
Mest läst i kategorin
Ljudet av artillerield hördes tidigt i morse på ön, rapporterar Reuters reporter på plats.
Efter att ha pågått i ungefär en timme avslutades artilleriövningen vid Yeonpyeong klockan 7.30 svensk tid, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap.
Omvärlden har väntat spänt på att se om Sydkorea ska inleda sin militärövning, och om Nordkorea i så fall svarar med ett anfall.
FN:s säkerhetsråds krismöte i helgen slutade samtidigt i oenighet.
Sydkorea satte flygvapnet i högsta beredskap på måndagen, inför militärövningen på ön nära gränsen mot Nordkorea.
Invånare på ön Yeonpyeong uppmanades på morgonen att uppsöka skyddsrum, rapporterar Reuters. Även invånare på andra öar i närheten uppmanades att bege sig till skyddsrum.
Många invånare på Yeonpyeong har redan lämnat ön inför militärövningen, av rädsla för en upprepning av händelserna i november då en sydkoreansk militärövning framkallade ett nordkoreanskt artillerianfall som dödade fyra människor på ön, som ligger bara tolv kilometer från Nordkoreas kust.
FN:s säkerhetsråd höll i går ett extramöte om krisen på Koreahalvön. Mötet avbröts efter åtta och en halv timme utan att medlemsländerna kommit överens. De permanenta medlemmarna är oense. USA, Storbritannien och Frankrike vill ge Nordkorea skulden för krisen, medan Ryssland och Kina vill mana båda sidor till återhållsamhet.
USA:s FN-ambassadör Susan Rice sade efter mötet att åsikterna om hur krisen på Koreahalvön ska lösas är så skilda att det är osannolikt att de kan jämkas samman.
Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin sade efter mötet att Sydkorea inte bör genomföra sin militärövning för närvarande. Rice höll inte med utan sade att Sydkoreas försvarsövningar inte utgör något hot mot Nordkorea.
Enligt tv-kanalen CNN har Nordkorea accepterat en rad förslag som den amerikanske guvernören och problemlösaren Bill Richardson har lagt fram. Tv-kanalens reporter Wolf Blitzer har följt med Richardson på hans resa till Nordkorea.
Nordkorea ska enligt rapporten ha gått med på att åter släppa in FN:s inspektörer på kärnanläggningen Yongbyon. Vidare ska Pyongyang ha accepterat att bränslestavar för anrikning av uran ska forslas till ett annat land, och att inrätta en direktlinje mellan de två koreanska staterna och USA.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.