Realtid

Svensk tvåa i fransk kocktävling

administrator
administrator
Uppdaterad: 29 jan. 2009Publicerad: 29 jan. 2009

Den svenska kocken Jonas Lundgren blev tvåa i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bland hans segrande matkompositioner fanns färsk rimmad torskrygg, fylld med dill och citronmarinerade norska räkor, pocherade i sitt eget skinn.

– Det är jättekul. Han presenterade sina rätter på ett fantastiskt sätt, med den charm och precision som behövs i sådana här sammanhang, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson som var på plats i Lyon tillsammans med handelsminister Ewa Björling.

– Det här gynnar min idé om att Sverige ska bli Europas nya matland. Det ger jobb och nya möjligheter i alla delar av Sverige, säger Erlandsson.

Tävlingen Bocuse d’Or hålls sedan 1987 vartannat år i Lyon. I årets upplaga vann den norska deltagaren medan Frankrike blev trea av 24 tävlande nationer.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Framtidens äldreboenden: Teknik, trygghet och trivsel

Äldreboenden och andra omsorgsfastigheter kommer att spela en allt större roll inom både samhällsstrukturen och fastighetsmarknaden. Med en snabbt åldrande befolkning ökar behovet av innovativa lösningar som möter de komplexa krav som dagens vård och omsorg ställer. Utformningen av framtidens äldreboenden handlar inte bara om praktiska funktioner utan också om att skapa miljöer som främjar […]