Den svenska kocken Jonas Lundgren blev tvåa i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.
Svensk tvåa i fransk kocktävling
Mest läst i kategorin
Bland hans segrande matkompositioner fanns färsk rimmad torskrygg, fylld med dill och citronmarinerade norska räkor, pocherade i sitt eget skinn.
– Det är jättekul. Han presenterade sina rätter på ett fantastiskt sätt, med den charm och precision som behövs i sådana här sammanhang, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson som var på plats i Lyon tillsammans med handelsminister Ewa Björling.
– Det här gynnar min idé om att Sverige ska bli Europas nya matland. Det ger jobb och nya möjligheter i alla delar av Sverige, säger Erlandsson.
Tävlingen Bocuse d’Or hålls sedan 1987 vartannat år i Lyon. I årets upplaga vann den norska deltagaren medan Frankrike blev trea av 24 tävlande nationer.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.