Realtid

Svensk tvåa i fransk kocktävling

administrator
administrator
Uppdaterad: 29 jan. 2009Publicerad: 29 jan. 2009

Den svenska kocken Jonas Lundgren blev tvåa i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bland hans segrande matkompositioner fanns färsk rimmad torskrygg, fylld med dill och citronmarinerade norska räkor, pocherade i sitt eget skinn.

– Det är jättekul. Han presenterade sina rätter på ett fantastiskt sätt, med den charm och precision som behövs i sådana här sammanhang, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson som var på plats i Lyon tillsammans med handelsminister Ewa Björling.

– Det här gynnar min idé om att Sverige ska bli Europas nya matland. Det ger jobb och nya möjligheter i alla delar av Sverige, säger Erlandsson.

Tävlingen Bocuse d’Or hålls sedan 1987 vartannat år i Lyon. I årets upplaga vann den norska deltagaren medan Frankrike blev trea av 24 tävlande nationer.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS