Realtid

Staffan Dahlgren

administrator
administrator
Uppdaterad: 26 aug. 2005Publicerad: 26 aug. 2005

... Realtid.se:s egna vinexpert tycker inte att vi ska sörja över att sommaren går mot sitt slut. Hösten har nya läckerheter att erbjuda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Trading Direkt

Asmodee sätter spelmarknaden i fokus på börsen

07 feb. 2025

Tjena Staffan, hur har du det i regnrusket?

– Helt ok, men det börjar kännas att sommaren är över.

Visst gör det, dessutom går kräftsäsongen mot sitt slut. Vad ska vi då glädja oss åt?

– Den regniga sommaren har faktiskt fört med sig något gott, svamp. Skogarna är fulla med härliga välsmakande svampar som är mycket bra till vin. Svamp anses vara en brygga, som binder ihop smakerna i vinet med den övriga maten. Om man till exempel vill ha rödvin till fisk så är svampen den perfekta bryggan.

Har du plockat någon svamp själv?

– Nä, har tyvärr inte hunnit den det än. Däremot har jag sett grannarna bära in den ena korgen efter den andra. Man blir ju rätt avundsjuk, så det väl bara att dra på sig gummistövlarna och gå till skogs i helgen.

Vad föredrar du för svampar?

– Gillar det mesta, men särskilt kantareller, murklor eller karl-johan.

ANNONS

Vad tycker du vi ska rekommendera för vin till svampen?

– Helst ett klassiskt och moget vin. Om du råkar ha en gammal bordeaux som stått till sig ett par år är det perfekt till svamp. Om du inte har det och vill köpa en bra bordeaux till överkomligt pris skulle jag rekommendera Chateau de Seguin, 89 kronor på systemet.

– Cabernet Sauvignon är också mycket bra till svamp. Testa gärna den chilenska Echeverria, 99 kronor på systemet.

Är det en redig biff som gäller till svampen?

– Det tycker jag låter utmärkt. Sautera svampen lite lätt i pannan och häll gärna på en skvätt grädde till – mycket bättre än så kan det knappast bli.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS