Realtid

Staffan Dahlgren

administrator
administrator
Uppdaterad: 25 nov. 2005Publicerad: 25 nov. 2005

... Realtid.se:s egen vinexpert funderar över hur man bäst inleder julsäsongen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tjena Staffan! Skönt att det är fredag, eller hur?

– Verkligen.

Det är ju första advent på söndag. Har du kommit in i någon julstämning än?

– Nä, det har inte funnits tid för det.

Men lite glögg och pepparkakor blir det väl på söndag?

– Absolut! Vi är ett gammalt kompisgäng från studietiden som alltid samlas på första advent. Förr var det ganska häftiga fester, men nu är de mer familjeanpassade tillställningar – lika trevligt det med.

Vad tycker du att man ska dricka för glögg?

– Det finns ganska mycket att välja på nu mera, trots att det statliga bolaget behåller ett järngrepp om marknaden med sitt märke. Något som jag vill rekommendera är Grythyttans skogsglögg. Det är en riktigt julig och balanserad glögg som är gjord på blåbär och lingon. Kostar 79 kronor.

ANNONS

– En annan intressant glögg tycker jag Dufvekrooks special är. Den är nämligen spetsad med lite whisky. Även den kostar 79 kronor.

– Om man har missat att springa till Systembolaget i tid och bara står med en flaska ICA-handlarnas glögg i näven så är det ingen katastrof. Det går nämligen att piffa till den med lite portvin, cognac och socker – ett helt ok alternativ faktiskt.

Pepparkakorna då, hur ska de vara?

– Det ska vara den traditionella sorten, men gärna med lite roquefortost till.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS