UPPDATERAD SAS ställer in alla flyg under fredagen. Strejken bland kabinpersonalen bryter ut klockan fem i morgon bitti.
SAS ställer in allt imorgon

Mest läst i kategorin
Bara för fredagen beräknar SAS att kostnaden för inställda flygningar blir 20 miljoner kronor. Omkring 20 000 passagerare drabbas.
SAS Sveriges vd Anders Ehrling är bedrövad:
– All trafik är inställd på fredagen. Undantagen är plan som flyger hem till Arlanda på fredagen. De går enligt ordinarie tidtabell, säger han.
– Jag är medveten om konsekvenserna för våra kunder och jag beklagar det djupt. Medlarna har gett två bud. SAS har tackat ja till båda medan motparten tackat nej.
Parterna ska träffas igen så fort som möjligt. SAS stora delegation sov på eftermiddagen efter nattens förhandlingar.
Information om vilka flygningar som blir av och vilka som ställs in finns på SAS hemsida.
– Det är flygningar med svenska besättningar som drabbas. Våra samarbetspartner inom Star Alliance, med icke svenska besättningsmedlemmar, går som vanligt, säger Ulrika Fager, pressansvarig på SAS Sverige, till TT.
Cirka 300 av SAS flygningar kommer att ställas in under fredagen. Enligt Fager går ett tiotal turer som planerat.
Beslutet att ställa in fredagstrafiken tog SAS för att inte riskera att bokade passagerare fastnar på en flygplats. Beslut om lördagstrafiken fattar bolaget i morgon förmiddag.
Ett undantag i Europatrafiken är flyg till London City som flygs av personal från Transwede.
TT: Har många passagerare hört av sig?
– Det var en hel del folk som ringde i går kväll. Vi gör allt vad vi kan för att hjälpa dem. Vi har kallat in extrapersonal och folk jobbar övertid, säger Fager.
I Dagens Industri säger SAS koncernchef Mats Jansson att det som nu händer är att likna vid en existensiell kris för bolaget och att han är bestört över att SAS är på väg in i den tredje strejken, sedan han tillträdde som vd för fem månader sedan.
Enligt Jansson har det utvecklats en strejkkultur inom flygbolaget.
– Vi och Alitalia ligger i topp i strejkligan i Europa. Vi som jobbar i SAS måste inse att vi är i konsumentbranschen, att vi är till för kunderna och inte tvärtom, säger han till tidningen.
SJ har liksom under gårdagen upplevt ett betydligt större tryck än vanligt från människor som vill försäkra sig om att komma fram även om flygstrejken blir ett faktum.
– Det är bara enstaka platser i några få tåg, mitt på dagen och sent på kvällen, som fortfarande finns kvar på, berättar Edvard Lind på SJ:s presstjänst för TT.