Realtid

Michelinstjärna till Göteborgskrog

administrator
administrator
Uppdaterad: 11 mars 2008Publicerad: 11 mars 2008

Restaurangen Kock & Vin i Göteborg får sin första Guide Michelinstjärna i dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Göteborgskrogen Kock & Vin får en stjärna när Guide Michelin släpper Main Cities of Europe 2008 i dag. Guiden delar ut de så åtråvärda stjärnorna som alla finkrogar vill stoltsera med.

Realtid.se ringer upp krögaren Björn Persson och gratulerar.

– Tack, tack! Jo, det är mycket just nu. I går fick Kock & Vin utmärkelsen Årets vinupplevelse enligt White Guide. Och det är ju enormt trevligt.

Kock & Vin har över 500 viner att välja bland. Spridningen är stor, med fokus på Europa och då i synnerhet Frankrike, Spanien och Italien.

– Och så i förmiddags fick jag reda på att vi får en stjärna i Michelinguiden, säger Björn Persson.

Björn Persson och hans personal på Kock & Vin har till och med haft Guide Michelin-stjärnan som ett av sina mål.

– Vi lade upp en liten strategi för restaurangen för två år sedan. Ett antal delmål att arbeta från, som att rekrytera ny personal, jaga nya och bättre råvaror, att bygga om. Hittils har vi uppnått varenda delmål, säger Björn Persson.

Vilka mål har ni framför er nu?

ANNONS

– Ja, vi hade ju hoppats komma högre upp på White Guide-listan. Nu kom vi på 17:e plats. Förra året var vi på 18:e plats och året innand ess var vi inte med på listan.

Hur har Kock & Vin förändrats sedan starten?

– När vi startade 2000 var det mer brasseri och bistrokänsla. Och så hade vi vinbaren i restauranglokalen. Numera har vi vinbar i källaren. Sedan satsade vi 100 procent på rekryteringar.

Hur ska ni fira stjärnan?

– Jaa, du. (Skratt.) Det blir en riktigt god champagne i kväll. Vi kommer nog till och med att ta ett glas med gästerna. Det blir nog en trevlig kväll.

Enligt ihärdiga rykten i Göteborg skulle även krogen 28+ tilldelas en ytterligare Michelinstjärna att lägga till krogens tidigare dito. Men icke. 28+ får hålla till godo med sin gamla Michelin-stjärna.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS