Röststarka aktier används när Moelis & Co noteras i New York.
Ken Moelis behåller makten

Den fristående investmentbanken Moelis & Co har bestämt sig för att notera den egna aktien på New York-börsen. På tisdagen lämnades det första publika prospektutkastet in till Securities and Exchange Commission. Goldman Sachs och Morgan Stanley är ansvariga banker vid noteringen.
Grundaren Ken Moelis kommer att behålla makten över bolaget även framöver genom att bolaget inför röstdifferentierade aktieslag. Moelis blir största innehavare av röststarka B-aktierna medan de nya aktieägarna får nöja sig med A-aktier med en tiondels röststyrka.
Moelis & Co utnyttjar också undantagsreglerna i JOBS Act som innebär minskad transparens när det gäller exempelvis firmans ersättningssystem. Minoritetsägarnas inflytande när det gäller vissa beslut som ersättningar och avgångsvederlag kommer också att vara begränsade.
Under 2013 betalade Moelis & Co 264,9 miljoner dollar i ersättningar och förmåner för delägare och personal. Intäkterna uppgick samtidigt till 411,3 miljoner dollar.
I prospektet skriver firman att ersättningskostnaderna som andel av intäkterna förväntas sjunka framöver. Samtidigt vill man inte utesluta att rekryteringar och expansionsmöjligheter kan göra att kostnaderna periodvis kommer att tillåtas öka.
Bolaget understryker också vikten av att kunna arbeta med ett mer informellt bonussystem där den årliga utvärderingen blir mer personlig.
Ken Moelis själv har enligt ett nytecknat anställningsavtal 400.000 dollar i årslön, de närmare detaljerna kring den betydligt högre rörliga ersättningen avslöjas inte. Däremot redovisas utbetalningar om 2,3 miljoner dollar under 2013 som ersättning för utnyttjande av ett flygplan som Ken Moelis äger via ett externt bolag.
Moelis & Co säljer in erbjudandet till marknaden med hjälp av ett ljus framtidsprognos för den globala efterfrågan på rådgivning inom corporate finance och transaktioner. Verksamheten har växt med i snitt 45 procent per år sedan 2008.
Enligt Moelis pekar en rad bolagsfaktorer, som starka balansräkningar, goda finansieringsvillkor och fortsatt konsolideringsbehov, på att M&A-aktiviteten kommer att öka jämfört med åren efter finanskrisen.
Man spår också en fortsatt ökad efterfrågan på oberoende rådgivning från aktörer som inte har storbankernas inneboende intressekonflikter.
Det regulatoriska trycket på storbankerna väntas också skapa affärsmöjligheter i framtiden, inte minst då rekrytering kan ske av nyckelpersoner som söker bättre villkor.
Samtidigt är en riskfaktor att storbankerna gör vad de kan för att säkra rådgivningsuppdrag genom att exempelvis kunna erbjuda transaktionsfinansiering och andra krediter.
Ta del av prospektet i sin helhet på sec.gov.