Realtid
administrator
administrator
Uppdaterad: 28 jan. 2008Publicerad: 28 jan. 2008

Sveriges vanligaste mening har utsetts.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Jag vet inte” är Sveriges vanligaste mening och bokstaven e är den vanligaste i svenska språket.

Språktidningens enväldige domare Lars Melin, docent i nordiska språk och författare till en mängd språkböcker, har utsett den vanligaste meningen i såväl tal som skrift. Tidningens läsare har kommit med en mängd mer eller mindre fantasifulla förslag.

Flera förslagsställare har tagit fasta på mobilen och har föreslagit ”Var är du?” till den vanligaste frasen. Andra har gått på familjesituationen och tror att ”Vad blir det till middag?” kan konkurrera om förstaplatsen. ”Hur är läget?” kunde varit en stark kandidat om det inte funnits så många alternativ, ”Hur är det?”, ”Läget?”, ”Annars?”, ”Hur står det till?” och så vidare.

Ingen vet egentligen vilken mening vi oftast använder men Lars Melin avslöjar sin favorit i Språktidningen. Det mest generella och det bästa svaret är enligt Melin ”Jag vet inte”. På andraplatsen hamnar ”Det har jag aldrig sagt”.

Och bokstaven e är den vanligaste bokstaven och 0 den vanligaste siffran. Bland ord i skrift leder ”och” överlägset. Den vanligaste ordkombinationen är ”det är”, enligt Språktidningen.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Jämför courtage

Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.

Jämför här
ANNONS
Spela klippet

Framtidens äldreboenden: Teknik, trygghet och trivsel

Äldreboenden och andra omsorgsfastigheter kommer att spela en allt större roll inom både samhällsstrukturen och fastighetsmarknaden. Med en snabbt åldrande befolkning ökar behovet av innovativa lösningar som möter de komplexa krav som dagens vård och omsorg ställer. Utformningen av framtidens äldreboenden handlar inte bara om praktiska funktioner utan också om att skapa miljöer som främjar […]