Realtid

Exportvision för svensk falafel

administrator
administrator
Uppdaterad: 31 juli 2008Publicerad: 31 juli 2008

"Min pappa sa alltid att om vi letar efter pengar kommer de att försvinna. Men om vi satsar på kvalitet så kommer pengarna att leta efter oss", säger kikärtsentreprenören Yossif Iskandarani till Sydsvenskan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För femton år sedan öppnade familjen Iskandaranis falafelvagn under viadukten i Malmöförorten Rosengård.

Sedan dess har Falafel No 1 blivit ett begrepp i Malmö.

I dag driver Yossif Iskandarani och hans sju bröder nio restauranger. Ett par tusen falafelbollar tillverkas av riktiga kikärtor varje dag i centrala Malmö.

Flera svenska restauranger vill servera Iskandaranis falafel. Familjen funderar på att starta en egen fabrik.

Ny teknik från studenter och forskare vid Lunds Tekniska Högskola har gjort det möjligt att frysa falafeln utan att den förlorar smaken och blir vattnig.

Yosef Iskandaranis har kontakter i Tyskland och vill börja exportera till hela Europa.

Men än så länge saknas det riskkapital.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS