Realtid

En annorlunda salladsbar

Realtid.se
Uppdaterad: 11 maj 2007Publicerad: 11 maj 2007

Realtid.se recenserar Fredrick Federleys och Dominika Peczynskis salladsbar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Spela klippet
Realtid TV

Ekonomin vänder uppåt: "Märks inte för alla ännu"

22 mars 2025

Centerpartisten Federley och hans kompanjon, pr-chefen Dominika Peczynski, ville egentligen köpa den omstridda serveringen Wild ’n Fresh i Göteborg, som såldes strax efter bråket med facket. Men de fick nobben.

En kväll, efter några glas vin fick duon idén att starta en egen salladsbar.

– Dagen efter när vi nyktrat till lite grann tyckte vi fortfarande att det var en bra idé – det är ju inte alltid man gör det, sade Peczynski till Realtid.se i april.

Resultatet blev En annan salladsbar, som ligger bredvid Spy Bar på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Nu har den varit öppen i två veckor.

På invigningen sa Fredrick Federley att de skulle servera lite mer exklusiva sallader, som exempelvis skulle lyxas till med tryffel.

– Och det ska kosta därefter, lade han till.

Och kostar, det gör det. En portion – förvisso helt klanderfri sallad – och en kaffe, landar på ungefär samma pris som en tvårätters-lunch på Rolfs kök (79 kr take away, annars 85 kr).

ANNONS

Dessutom lider stället fortfarande av allmän förvirring och tätt duggande nybörjarmisstag. Som snarare är charmiga än irriterande.

När Realtid.se var där och bad om mineralvatten fanns bara en 1,5-liters PET-flaska i kylen.

– Vi får se om det finns några bubblor kvar, sa baristan.

Det gjorde det inte.

Menyn är ett dataskrivet A4-papper där – de många – korrigeringarna görs med bläckpenna.

– Espressomaskinen funkar inte alltid, sa baristan.

Det gjorde den. Men vad gör det när latten skållas till döds?

Salladerna ser för det mesta ut som på de andra salladsbarerna i staden, men har spetsats med tillbehör som äkta getost (inte den kesoliknande varianten) och tryffelvinaigrette. Och då blir det så klart godare.

ANNONS

Smartast är nog att komponera en egen, eftersom de färdiga kan vara genomkalla efter timmar i kyldisken.

Har man tur stöter man på ägarinnan, som delar ut gratis kakor under lunchtimmarna.

Den Bohem-regisserade inredningen är, precis som salladen, väldigt grön. Till och med handdukarna på toaletten.

Betyget då? Två hopskrynklade kollektivavtal av fem möjliga. Godkänt, med andra ord.

En annan salladsbar ligger på Birger Jarlsgatan 22.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Spela klippet
Börs & finans

Ekonomin vänder uppåt: "Märks inte för alla ännu"

22 mars 2025
Spela klippet
Bank & Fintech

Chocken: Din bank kanske inte är så säker som du tror

22 mars 2025
Spela klippet
Juridik

AI – en juridisk superkraft som kräver mänsklig eftertanke

21 mars 2025
ANNONS
ANNONS