Magnus Peterson riskerar inte längre brittiskt åtal efter Weavering-kraschen.
"Det var PWC:s fel"
Mest läst i kategorin
Förundersökningen är nedlagd i ”brist på bevis”, skriver Dagens Industri.
– Jag är naturligtvis oerhört glad över detta eftersom det bevisar precis vad jag har sagt hela tiden, säger Magnus Peterson i en intervju med Di.se.
Enligt Magnus Petersons version av vad som hände med Weaverings bolag och fonder före kraschen 2009 bör man söka svaret hos revisionsjätten PWC.
PWC kopplades in i början av 2009 för att hantera fonden Weavering Macro Fixed Income som hamnat i ett pressat läge efter finanskrisen hösten 2008. Planen var att stänga fonden för uttag.
Men PWC slog snabbt ner på att Weaverings fonder handlade med varandra.
– Det var inget konstigt med den handeln. Alla våra fonder handlade med varandra ibland. Det var i enlighet med vedertagen praxis och fondernas prospekt. Och det lustiga är att PWC aldrig har anklagat oss för att ha brutit mot något prospekt, säger Magnus Peterson till Di.se.
Enligt Petersons version fanns inga förluster i fonderna innan man bestämde sig för att stänga ner verksamheten.
– Det fanns ju kassaflöden i swapparna. De kassaflödena försvann när man la ned allt.
Mer än två år efter Weavering Capitals krasch återstår en rad utredningar och domstolsprocesser. Som Realtid.se nyligen rapporterade tvistar det svenska konkursboet med det tidigare engelska moderbolaget om rätten till utbetalda aktieägartillskott.
Compricer är Sveriges största jämförelsetjänst för privatekonomi. Klicka här för att jämföra courtage.