Bank & FintechNyhet

Bitcoin faller till nytt 18-månaderslägsta

bitcoinbitcoin
Publicerad
Uppdaterad

Bitcoin föll på onsdagen till ett nytt 18-månaderslägsta, vilket drog mindre tokens med sig och fördjupade en härdsmälta på marknaden som utlöstes av att kryptolångivaren Celsius som fryst kunders uttag.

Realtid.se

Världens största kryptovaluta föll så mycket som 7,8 procent till 20 289 dollar, den lägsta sedan december 2020. Bitcoin har nu tappat runt 28 procent sedan i fredags och mer än hälften av sitt värde i år. Den har sjunkit med cirka 70 procent från rekordhöga 69 000 dollar i november. Det rapporterar Reuters.

Den digitala valutasektorn har pressats den här veckan efter att den amerikanska kryptolångivaren Celsius frös uttag och överföringar mellan konton, vilket skapade rädsla för smitta på marknader som redan skakades av bortfallet av terraUSD- och luna-tokens förra månaden.

Förväntningar om skarpare räntehöjningar från Federal Reserve i USA när inflationen i världens största ekonomi stiger har också ökat trycket på riskfyllda tillgångar från kryptovalutor till aktier.

Annons

Värdet på den globala kryptomarknaden har fallit 70 procent till under 900 miljarder dollar från en topp på 2,97 biljoner dollar i november, visar CoinMarketCap-data.

Mindre kryptovalutor, som tenderar att röra sig i takt med bitcoin, föll också. Ether, den näst största token, föll så mycket som 12 procent till 1 045 dollar, nytt 15-månaderslägsta.

 

Annons
Annons