Bill Gates satsar miljarder på grönt bränsle i Örnsköldsvik

Taggar i artikeln

Bill Gates
Den amerikanske miljardären Bill Gates kommer att göra en miljardinvestering i Örnsköldsviks Flagship One. Foto (montage): TTDen amerikanske miljardären Bill Gates kommer att göra en miljardinvestering i Örnsköldsviks Flagship One. Foto (montage): TT
Den amerikanske miljardären Bill Gates kommer att göra en miljardinvestering i Örnsköldsviks Flagship One. Foto (montage): TT
Publicerad
Uppdaterad

Microsoftgrundaren Bill Gates presenterade vid en presskonferens på FN:s klimatmöte COP28 i Dubai. under fredagen en stor satsning på e-metanolprojektet Flagship One i Örnsköldsvik.

Realtid.se

Danska Ørsted, som är partner med Bill Gates-grundade Breakthrough Energy Catalyst, skriver i ett pressmeddelande att den amerikanske miljardären Bill Gates kommer att göra en miljardinvestering i Örnsköldsviks Flagship One. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Finansieringen syftar till att möjliggöra långsiktiga leveransavtal för Flagship One, vilket ska skapa en ny modell där sjöfartsindustrin kan köpa gröna bränslen för framtiden.

Flagship One håller just nu på att byggas upp i Örnsköldsvik och förväntas, när det är färdigbyggt 2025, att producera upp till 55 000 ton e-metanol per år, vilket skulle göra det till Europas största anläggning för produktion av grön bränsle.

Annons

 

Annons