Biljana Pehrsson ny vd för Jernhusen

Taggar i artikeln

Biljana Pehrsson Jernhusen
Biljana PehrssonBiljana Pehrsson
Biljana Pehrsson.
Publicerad
Uppdaterad

Biljana Pehrsson har tidigare bakgrund som vd på Kungsleden och tog över Castellum när bolagen gick ihop. Däremot blev hennes vd-tid på Castellum kort och hon lämnade i januari 2022.

Finwire/Realtid.se

Nu tar Biljana Pehrsson över vd-uppdraget på Jernhusen. Hon ersätter Kerstin Gillsbro som lämnar efter 13 år under våren.

-Hon är en stark, driven och välrenommerad ledare med diger erfarenhet från fastighetsbranschen. Det gör att hon är väl rustad att axla ansvaret för Jernhusens utveckling där vi fortsätter skapa lönsam och hållbar tillväxt i syfte att bidra till ett ökat resande och godstransporter på järnväg, säger Anette Asklin, styrelseordförande Jernhusen.

Biljana Pehrsson kommer senast från rollen som vd för bostadsutvecklaren Nordr Sverige, och har tidigare varit vd för Kungsleden och Centrumutveckling och bland annat styrelseledamot i Einar Mattsson och East Capital Baltic Property Fund. Hon har även varit styrelseledamot i det statligt ägda fastighetsbolaget Vasallen. Nuvarande styrelseuppdrag inbegriper Swedbank och Kungliga Dramatiska Teatern.

Annons

Biljana Pehrsson tillträder senast i mitten av augusti.

Annons