Fastigheter

Auragen: Melin och Tungard hoppar av styrelsen

Thomas Melin och Johan Tungard lämna styrelsen i Auragen Realty på egen begäran. Bolaget, som marknadsför sig med en fastighetsportfölj man inte äger, saknar därmed formella företrädare.

Publicerad 2021-01-20

Efter att Realtid och Helsingborgs Dagblad rapporterat om hur Auragen Realty, tidigare Koggbron Fastigheter, erbjuder aktier till investerare baserat på felaktiga uppgifter om fastighetsinnehav väljer nu den tidigare styrelsen att avgå.

Affärsduon Thomas Melin och Johan Tungard skickade på tisdagen in handlingarna till Bolagsverket. Auragen står därmed utan formella företrädare då även förslaget till ny styrelse drogs tillbaka i förra veckan.

Realtid har inte lyckats nå företrädare för Auragen Realtys nya ägare för en kommentar. Thomas Melin har tidigare uppgivit att bolaget ska ta bort den felaktiga informationen från de två hemsidor som startades i slutet av förra året.

– De har lovat att åtgärda det och ta bort det som är fel.

Men på onsdagen var fortfarande både www.auragen-realty.com och www.auragen-ipo.com tillgängliga som tidigare. Där anges bland annat att bolaget har 40 fastigheter och 1 200 lägenheter i portföljen samt 140 miljoner kronor i hyresintäkter. Detta trots att Thomas Melin hävdar att inga fastigheter följde med vid försäljningen av bolaget. Även Melin nämns själv vid namn och citeras. Dessutom påstås att man kan köpa aktier av hans bolag Melimark.

Två av projekten som lyfts fram är Katrinelund i Malmö och och Karlholms strand söder om Gävle. Båda dessa objekt har andra ägare. Katrinelund togs i slutet av förra året över av tyska CapRate efter en uppgörelse med obligationsinnehavarna i Koggbron.

Platsannonser

Logga in