Årets Sparprofil Frida Bratt avslöjar: ”Detta är min akilleshäl”

Taggar i artikeln

Frida Bratt
Frida BrattFrida Bratt
Publicerad
Uppdaterad

Nordnets sparekonom Frida Bratt fick flest röster i finalen och kammar hem det prestigefyllda priset Årets Sparprofil. Men även solen har fläckar. För Realtid avslöjar hon sina inte så framgångsrika köpbeslut.

Camilla Jonsson

Frida Bratt brinner för att göra det enkelt att ta goda privatekonomiska beslut och ge småsparare schyssta villkor.

Engagemanget har ledde till en nominering och finalplats i Årets Sparprofil, en tävling som Affärsvärlden tillsammans med Lannebo Fonder delar ut för andra året i rad. I finalen lyckades hon få flest röster och är därmed vinnaren av Årets Sparprofil 2022.

Realtid kan inte låta bli att undra om hon gör rätt själv, hela tiden.

Annons

Finns det någonting du inte kan låta bli att slösa på?
– Jag lägger tyvärr det kritiska tänkandet åt sidan när det kommer till hudvårdsprodukter. Jag VET ju att den lilla krämen inte kan vara värd så mycket pengar..och ändå motiverar jag köpet för mig själv med att det är ”nödvändigt”. Ja, det är min stora akilleshäl, skriver Frida Bratt i SMS till Realtid efter utmärkelsen.

Har du gjort någon dålig investering, och i så fall – vilken är din sämsta?
– Jag äger aktier i AIK Fotboll. Man kan lugnt säga att det inte precis varit något glädjeämne för portföljen. Men det är en investering gjord med hjärtat, inte med hjärnan. Tvärtemot hur jag brukar rekommendera att man ska agera, alltså

Frida Bratt vinner i samband med priset 25 000 kronor att donera till valfri välgörenhetsorganisation. Förutom Frida Bratt tog sig Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza, Henrik Johansson, VD på Unga Aktiesparare, Daniel Aarenstrup, medgrundare till SAVR samt Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer, till finalen av tävlingen. Vinnaren röstades fram av läsarna.

Annons

Karin Sjöblom vann Årets Sparprofil 2021.

Annons