Karriär & ledarskapNyhet

 Anders Fernström ny COO på DLA Piper

Anders Fernström, ny COO på DLA Piper. Foto: Liza Simonsson
Publicerad
Uppdaterad

Den globala advokatbyrån DLA Piper har rekryterat Anders Fernström till ny COO till verksamheten i Stockholm.
Anders Fernström har nyligen återvänt till Sverige igen efter tolv på som verksamhetschef på Hong Kongs största advokatbyrå Deacons.

Annelie Sandström

Anders Fernström har lång erfarenhet inom advokatbranschen, såväl på den svenska som den internationella marknaden och kunskaper inom organisationsutveckling. Han kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef på Deacons i Hong Kong. Innan dess har han även haft roller som HR-chef på advokatfirmorna Simmons & Simmons, Herbert Smith Freehills och Linklaters. Det framgår av ett pressmeddelande.

─ En global advokatbyrå passar mig bra ur flera olika aspekter, dels eftersom jag har lång erfarenhet inom branschen och även genom att jag har arbetat internationellt. Det har gått imponerande bra för DLA Piper i Sverige och det som går bra ska fortsätta att utvecklas, jag ser fram emot att få vara en del av framtiden på DLA Piper, säger Anders Fernström i en kommentar i pressmeddelandet.

DLA Piper finns i över 40 länder. I Sverige har verksamheten sett en kraftig tillväxt de senaste åren.

Annons

─ Vår framåtanda gör att vi alltid tänker ett steg längre för att hitta de smartaste och bästa lösningarna för hur vi tillhandahåller juridisk rådgivning, alltid med klienters behov och målsättningar i fokus. Det kräver ett kontinuerligt arbete med att modernisera att stärka vårt strukturkapital och här ser jag Anders som ett perfekt tillskott, säger Peter Näslund, Managing Parter på DLA Piper i Sverige.

Anders Fernström efterträder Susanne Tillqvist som varit interim COO på DLA Piper sedan förra hösten.

Annons