Analyschef tror Handelsbanken säljer ut sig från privatmarknaden i Norge

Taggar i artikeln

Handelsbanken
Lars-Daniel Westby analyschef på Sparebank 1 Market är helt övertygad om att ledningen i Stockholm överväger en försäljning av privatsidan i Norge.Lars-Daniel Westby analyschef på Sparebank 1 Market är helt övertygad om att ledningen i Stockholm överväger en försäljning av privatsidan i Norge.
Lars-Daniel Westby analyschef på Sparebank 1 Market är helt övertygad om att ledningen i Stockholm överväger en försäljning av privatsidan i Norge.
Publicerad
Uppdaterad

Handelsbanken är den tredje största banken på den norska privatkundsmarknaden – efter DNB och Nordea. Nu spekuleras det kring bankens framtid i Norge och möjligheten att Handelsbanken säljer ut sig från privatmarknaden i Norge.

Realtid.se

– Jag är helt övertygad om att ledningen i Stockholm överväger det. Jag är villig att satsa på att det kommer att ske, säger analyschef Lars-Daniel Westby på Sparebank 1 Markets till Dagens Näringsliv.

Spekulationerna inom bank- och finansvärlden startade på allvar efter att koncernsiffrorna för fjolåret presenterades den 8 februari.

Lars-Daniel  Westby har studerat kostnads- och lönsamhetsutvecklingen för den norska verksamheten och menar att det talar för en försäljning.

Annons

Han har också funderat igenom vilka som eventuellt kan vara troliga köpare av privatkunderna i Handelsbanken om det blir en försäljning.

– Jag tror att de mest relevanta köparna är Nordea och Sparebank 1 SMN, säger Westby.

 

Annons

Annons