FinansNyhet

Allradomare förnekar kontakt med finansdepartementet

Publicerad

De personer som dömde i Allramålet i hovrätten var sju till antalet, fyra jurister och tre nämndemän. Samtliga förnekar att de under förhandlingen blev kontaktade av representanter för finansdepartementet.

Realtid.se

Svea hovrätt dömde i somras de fyra åtalade i Allramålet till fängelse. Alla fyra överklagade domen till Högsta domstolen i september.

I en ny skrivelse till domstolen påstår nu ombuden att domarna i hovrätten kan ha varit jäviga, vilket Dagens Industri var först med att uppmärksamma.

Advokaten Carl-Johan Malmberg säger till tidningen att han fått uppgifter om att representanter för finansdepartementet sökte upp hovrättens domare inför domen. Han är förtegen om detaljer kring påståendet, och hävdar att uppgifterna kommer från en hemlig källa.

Annons

– Jag har naturligtvis inte haft någon kontakt med finansdepartementet, det låter helt främmande, säger hovrättsrådet Christer Lundh som var referent i målet till DI.

Högsta domstolen uppger på måndagseftermiddagen att inga sådana uppgifter hittills har tillförts akten och att det i övrigt inte finns några beslut om hur handläggningen av begäran ska hanteras. 

Annons