Allison Kirkby lämnar Telia – ”Jag är oerhört stolt”

Taggar i artikeln

Allison Kirkby Telia
Allison Kirkby, avgående vd och koncernchef för Telia.
Publicerad
Uppdaterad

Vd och koncernchef Allison Kirkby lämnar Telia för att istället bli vd för BT Group Plc.

Realtid.se

Telia Companys styrelse kommer omedelbart att inleda en sökprocess efter en ny vd. Allison Kirkby kommer att kvarstå i sin roll fram till senast den 31 januari 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hennes nya arbetsgivare, BT Group, är en börsnoterad avknoppning från Storbritanniens gamla post- och telemonopol British Telecom. Företaget har sitt ursprung i nationaliseringen av telegrafväsendet i Storbritannien 1870. Bolaget privatiserades under 1980- och 1990-talen i tre etapper med början 1984.

Lars-Johan Jarnheimer, Telia Companys styrelseordförande, säger: ”Å styrelsens vägnar vill jag tacka Allison för hennes ledarskap, vision och starka fokus på värdeskapande under de senaste tre åren. Hon har verkat under en viktig och utmanande tid i Telias historia och fick ett positivt och varaktigt genomslag genom ett obevekligt fokus på att driva en tydlig tillväxtagenda, digitalisering av vår verksamhet och ökad enkelhet i hela organisationen.”

Annons

Allison Kirkby tillträdde rollen som vd för Telia Company den 4 maj 2020. Innan hon kom till Telia var hon vd för den danska telekomoperatören TDC och före det vd för Tele2.

–Jag är oerhört stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans de senaste tre åren. Telia gör skillnad varje dag för sina kunder och samhällen och företaget är väl positionerat för att bli ännu mer relevant för alla sina kunder framöver. Efter nästan tio år som jag levt åtskild från min familj, och den unika möjlighet som nu erbjuds mig i Storbritannien, har jag bestämt mig för att lämna Telia, säger Allison Kirkby i sin presskommentar.

Allison Kirkby kommer från Skottland och utbildade sig till revisor på universitetet i Glasgow. Hon var finanschef på Virgin media och på mediakoncernen Shine group innan hon blev finanschef och senare vd på Tele2.

Annons

 

Annons