Karriär & ledarskapNyhet

Alexander Thams ny nordisk chef i KKR:s europeiska fastighetsteam

Alexander Thams, ny Head of Nordics inom KKR:s europeiska fastighetsteam.Alexander Thams, ny Head of Nordics inom KKR:s europeiska fastighetsteam.
Alexander Thams, ny Head of Nordics inom KKR:s europeiska fastighetsteam.
Publicerad
Uppdaterad

KKR har utsett Alexander Thams till Head of Nordics i bolagets europeiska fastighetsteam, vilket stärker den ökade närvaron i Norden.

Rikard Jansson

Alexander Thams kommer närmast från Pictet Alternative Advisors där han var Head of Nordics, Real Estate, med ansvar för samtliga fastighetsinvesteringar i regionen. Det framgår av ett utskick.

— Norden är en prioriterad tillväxtmarknad för vårt team, och Alex har mycket relevant erfarenhet och ett omfattande nätverk som kommer att hjälpa till att bygga vidare på det starka momentum vi har över hela Europa, säger Cuillaume Cassoup, Partner och Head of European Estate på KKR,  bland annat i en skriftlig kommentar.

— Vi ser många möjligheter i Norden, med ekonomier som visar motståndskraft i en volatil makromiljö. Jag ser fram emot att kombinera regional expertis med KKR:s globala plattform och nätverk för att på så sätt ge ett starkt fundament för hållbara investeringar i regionen, säger Thams inledningsvis.

Annons

KKR:s fond Real Estate Partners Europe II investerar 2,2 miljarder dollar och är inriktad på value-add och opportunistiska fastighetsinvesteringar i Västeuropa.

Annons