FinansNyhet

Academedia förvärvar RE Skolor för 215 miljoner kronor

Academedia Swedish Education GroupAcademedia Swedish Education Group
Foto: Swedish Education Group
Publicerad

Utbildningskoncernen Academedia förvärvar Swedish Education Groups ägarbolag RE Skolor med verksamheter inom skolväsendet.

Academedia köper upp RE Skolor för 215 miljoner kronor. RE Skolor äger Swedish Education Group som driver verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och yrkeshögskola. Skolorna inkluderar Donnergymnasiet, CyberGymnasiet, Snitz skolor, Enskede Byskola samt KYH. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Swedish Education Group har en fin verksamhet och vi är glada över förtroendet att få fortsätta utveckla de nio skolorna som vi planerar att förvärva. Vi är övertygade om att samgåendet kommer att vara positivt för både elever och medarbetare. Skolorna kommer att ingå i ett större sammanhang där de kan dra nytta av den trygghet, kompetens och bredd som finns inom AcadeMedia, säger Marcus Strömberg, vd för Academedia, i en skriftlig kommentar. 

– En stor del av Swedish Education Group är deras yrkeshögskola som omfattar närmare 1400 studerande. Behovet av yrkesutbildad arbetskraft är större än någonsin just nu. Redan idag är Academedia den ledande aktören inom yrkesutbildningar i Sverige. Det är en växande utbildningssektor som är viktig för hela samhället, säger Marcus Strömberg.

Annons

Swedish Education Group, med 320 anställda och nio skolor med nära 4 000 elever, omsatte 2019/2020 cirka 360 miljoner kronor och hade ett ebitda-resultat på 35 miljoner.

Annons