ABG Sundal Collier Söderberg & Partners
Jonas Ström, vd för ABG Sundal Collier, Joel Grönberg, vd för Söderberg & Partners Wealth Management. Foto: ABG Sundal Collier
Finans

ABG Sundal Collier och Söderberg & Partners teamar upp inom förmögenhetsrådgivning

Söderberg & Partners och ABG Sundal Collier utökar produkterbjudanden inom förmögenhetsrådgivning med ett exklusivt avtal.

Uppdaterad 2020-12-03
Publicerad 2020-12-03

Som ett led i att ta vara på det växande intresse för ABG Sundal Colliers aktiemarknadstransaktioner bland förmögna privatinvesterare och family offices har ABGSC tecknat ett exklusivt samarbetsavtal med Söderberg & Partners inom förmögenhetsrådgivning som möjliggör att Söderberg & Partners kunder inom förmögenhetsrådgivning erbjuds möjligheter att investera direkt i kapitalmarknadstransaktioner som hanteras av ABG Sundal Collier, framgår av ett pressmeddelande. Bland annat kommer Söderberg & Partners kunder erbjudas att teckna aktier vid börsintroduktioner, i pre-IPO processer samt i onoterade bolag. Samgtidigt kommer Söderberg & Partners att kunna erbjuda ABG Sundal Colliers kunder tjänster inom förmögenhetsrådgivning.

– Vi är mycket glada att kunna presenterar detta samarbete med Söderberg & Partners och ser fram emot att kunna erbjuda deras kunder nya investeringsmöjligheter. Genom detta samarbetsavtal kan vi även stärka vår egen placing power, det vill säga förmåga att matcha investerare med emittenter, ytterligare. Det är detta som gjort oss till den ledande investmentbanken i Norden där vi möjliggör för företag och kapital att växa och utvecklas, säger Jonas Ström, vd för ABG Sundal Collier, i en presskommentar.

– Genom att få tillgång till ABGSC:s transaktioner kan vi erbjuda våra kunder ännu mer differentierade investeringsmöjligheter. Det breddar vårt redan starka kunderbjudande och adderar en ny investeringsform som vi tror är mycket attraktiv för vår specifika kundgrupp. ABGSC har under flera år visat att de är den ledande investmentbanken i Norden med gedigen transaktionserfarenhet, starka relationer till institutionella investerare och hög-kvalitativa tjänster inom aktieanalys. Vi samarbetar redan idag med ABGSC kring aktieanalys, och vi ser med glädje fram emot att fördjupa samarbetet ytterligare genom detta initiativ, säger Joel Grönberg, vd för Söderberg & Partners Wealth Management.

Platsannonser