Bank of England skeptiskt till digitalt pund

Taggar i artikeln

Bank of England Pundet
Banker i EnglandBanker i England
Publicerad
Uppdaterad

Bank of Englands chef Andrew Bailey sade till parlamentets Treasury Select Committee i måndags att han inte var säker på att ett digitalt pund behövs för tillfället, skriver Reuters.

Finwire

Storbritannien kommer under de kommande veckorna att inleda ett offentligt samråd om vilka rättsliga egenskaper ett digitalt pund bör ha, om man beslutar att gå vidare och införa ett sådant.

Bailey var också försiktig när det gällde ett digitalt pund för användning i detaljhandeln och tillade att det inte finns någon plan för att avskaffa kontanter.

”Vi måste vara mycket tydliga med vilket problem vi försöker lösa här innan vi låter oss ryckas med av tekniken och idén”, sade han.

Annons

Medan Storbritannien ställer sig kritiska stödjer euroområdets finansministrar ytterligare förberedelser för en digital euro.

En digital euro bör komplettera och inte ersätta kontanter, och en ”offline-funktionalitet” bör undersökas för att kunna tjäna ett större antal användningsområden och bidra till finansiell integration, uppgav EU-ministrar i ett gemensamt uttalande.

Annons