Annons

Annons

Peter Gyllenhammar backar upp fintech-bolag med 100 miljoner

Siktar på att utmana banker och andra traditionella branschaktörer inom factoring och fakturabelåning.

Peter Gyllenhammar har, via fastighetsbolaget Galjaden som han äger 80 procent av, ordnat ett lån på 100 miljoner kronor åt fintech-startupen Capcito, enligt ett pressmeddelande. Galjaden går även in med 5 miljoner i företaget.

Bolagets affärsidé går ut på att online erbjuda finansiering till företag med fakturor som säkerhet.

Genom koppling mot molnbaserade system för fakturering och bokföring kan ett erbjudande presenteras snabbt, enligt bolaget.

Annons

Annons

– På mindre än tre minuter kan en företagare registrera sig, få ett erbjudande på skärmen samt genomföra en begäran om utbetalning. Svårare än så ska det inte behöva vara att fylla på bolagets kassa, oavsett om behovet är att kunna investera och expandera eller för att brygga temporära likviditetsbehov. Capcito kan illustreras med en likviditetskran som företagaren slår på och av när så behövs, säger vd och medgrundare, Michael Hansen, i en kommentar.

Capcito siktar på att utmana banker och andra traditionella branschaktörer inom facotring och fakturabelåning.

Bakom företaget står Mattias Axlind tidigare CIO och Head of Credit solutions på Bisnode, Henrik Dyberg, erfaren inom IT-ledning och teknikutveckling med fokus på affärssystem såsom SoftOne och Jeeves, samt Michael Hansen, serieentreprenör och aktiv såddinvesterare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons