Annons

Annons

Sitewide generic

Ny robotfond lanseras

RoboCap och Sturgeon Ventures vill investera i "nästa industriella revolution."

Europeiska förvaltaren Sturgeon Ventures och rådgivaren RoboCap slår ihop sig för att lansera en ny fond som ska investera specifikt i robotik och automationsteknologi.

Tanken är att nya UCITS-fonden RoboCap Automation and Robotics Fund ska ge investerare tillgång till den nästa industriella revolutionen, skriver parterna i ett gemensamt uttalande.

Fokusområde är bolag som upplever tillväxt och efterfrågan inom allt från robotteknologi till 3D-tryck. Teknologin driver disruptiva förändringar men behöver nu mer kapital till att utvecklas vidare och tanken är att Sturgeon Ventures och RoboCap ska ta tillvara det växande intresset inom området, säger RoboCaps managing partner Jonathan Cohen i en kommentar.

Annons

Annons

Fonden marknadsförs främst till förmögna investerare och institutioner i Storbritannien, övriga Europa samt andra globala aktörer. Investeringar ska göras i 22-30 bolag i USA, Japan och västra Europa.

– Många investerare undrar var de kan hitta avkastning idag. Men det är möjligt att generera alfa om fokus läggs på rätt tema, säger Sturgeons managing partner Seonaid MacKenzie.

Sturgeon ska agera som förvaltare till fonden medan RoboCap får en rådgivande roll.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons