Annons

Annons

Sitewide generic

Ingrossos länk till Tjock-Steffe

<pufftextlänk>Här träffar Emilio Ingrossos kompanjon, den medåtalade Paul Mardirossian, Tjock-steffe. Realtid.se har polisens bilder.</pufftextlänk>

I måndags väckte Ekobrottsmyndigheten åtal mot Emilio Ingrosso och hans kompanjon Paul Mardirossian. De drev restaurangen Il Conte på Grevgatan i Stockholm. Strax före konkursen för tre år sedan länsades Il Conte på 1,5 miljoner kronor. Pengarna ska ha förts över till ett nystartat bolag, Reconte AB, där Paul Mardirossians svåger är bolagsman. Emilio Ingrosso och Paul Mardirossian åtalas för falska fakturor, grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. Båda riskerar fängelse om de fälls. Även en tredje person, en redovisningskonsult, åtalas för delaktighet. I polisförhören har alla förnekat brott.

Emilio spelar oskyldig och hävdar att han förts bakom ljuset.

– Emilio har inte känt till felaktigheterna, säger hans advokat Hans Strandberg, till Expressen.

Annons

Annons

Paul Mardirossian hade 1999 gett sig in i krogbranschen när han öppnade Beirut Café på Östermalm.

1995 dömdes Paul Mardirossian till fyra års fängelse för narkotikabrott. Han frigavs villkorligt 1997.

– Jag sysslade med brott i över tio år utan att det hände något. Det var som man var för smart eller nästan osårbar, sa Paul Mardirossian i en intervju som Jan Gulliou gjorde med honom 1996.

Paul Mardirossian kom till Sverige som fyraåring. Han bodde i Rinkeby tills han var 18. Då flyttade han till Östermalm.

– Jag kände mig naken om jag hade mindre än 5.000 kronor i kontanter när jag skulle ut en kväll, sa han till Guillou.

Hans karriärbyte kan inte ha varit okänt för Emilio Ingrosso. När de startade sin andra krog ihop, restaurang Pascha, vägg i vägg med Il Conte 2001 syntes det inte i några papper att Paul Mardirossian även här var delägare. Han var bara ”vanlig anställd”. En konstruktion för att inte riskera sprittillstånden.

Januarikvällen då de invigde Pascha fortsatte de firandet på en annan Östermalmskrog. Där festar Paul Mardirossian med ”Gudfadern” Milan Sevo, Hells Angels-ledaren Thomas Möller, Johan Enander, Uppsalaligans torped, och även regissören Liam Norberg enligt ett pm från polisen som DN refererat.

Men det var inte enda gången Paul Mardirossian synts med medlemmar ur Uppsalaligan.

När Milan Sevo bjöd in till bröllop i september 1999 är polisens hemliga spanare där. Spanare håller sig dolda utanför Skeppsholmskyrkan i Stockholm.

På spaningsvideon fångar de inte bara Milan Sevo, utan också ett antal högt kriminellt belastade ur den så kallade undre världen. ”Stjärnadvokaten” Thomas Martinson dyker upp som självklar gäst. Han är nära vän till Milan Sevo och har varit försvarsadvokat åt flera av de andra gästerna.

De andra bröllopsgästerna är sammanlagt dömda till mer än 65 års fängelse.

Här fastnade Paul Mardirossian på videon, likaså Stefan Eriksson och hans vapenbroder från Uppsalaligan, Johan Enander, kickboxare och tidigare landslagsman i karate och som sen blev säkerhetschef på Gizmondo i London.

Hells Angelsledaren Thomas Möller dök även han upp.

Andra gäster var Branko Stupar, Kujtim Berisa, Lee Grey Roos, Alexander Djokic, Mihajlo Raznatovic och Liam Norberg.

Milan Sevo gifte sig med en 22-årig kvinna med rötter i Montenegro.

Milan Sevo hyrde vid den tiden ut lokal åt Mikael Ljungman och hans företag 3P Preform Marketing and Research AB. Ljungman åtalades i december för ekonomisk brottslighet och i förundersökningen framkom att miljonbelopp avtalats mellan hans bolag och Gizmondo.

Under Uppslalaligan storhetstid i början av 90-talet hade Stefan Eriksson och Johan Enander sin 17 meter långa daycruiser på 17 ton lustigt nog i Fyrisån i Uppsala. Den kunde mäta sig med en Ferrari, båten som de döpt till Snövit har 1.200 hästkrafter och gjorde 56 knop. Senare på 90-talet dök Snövit upp i Värmdö skärgård, inte långt från Emilio Ingrossos och Pernilla Wahlgrens dåvarande hem.

En person som känner Paul Mardirossian sedan ungdomsåren säger till Realtid.se att Paul inte är förstörd och har kapacitet att klara sig utanför den kriminella världen.

I sitt och sin frus nystartade handelsbolag Meandros Yachting har Paul Mardirossian planerat att starta uthyrning av båtar.

Paul Mardirossian gifte sig 1999 med Louise. Tillsammans har de två barn.

När Paul Mardirossian dömdes till fängelse 1995 valde han att få sitta i ett drogfritt fängelse. Under fängelsetiden tränade han mycket och både läste och skrev.

Han har sagt att han arbetar på en kokbok och ett filmmanus.

Blir det ett manus som kretsar kring Stockholms undre värld kan filmintäkterna bli en bättre affär än de ekonomiska brott han nu anklagas för.

Källor: Ekobrottsmyndigheten, Polisen, Stockholms tingsrätt, Aftonbladet, DN, Expressen, SvD, Café

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons