Annons

Annons

Sitewide generic

Google-chef till Optimizer

UPPDATERAD Riskkapitalbolaget anställer Anders Berglund från Google Sverige.

Riskkapitalbolaget Optimizer Invest rekryterar Google Sveriges chef Anders Berglund till en ledande roll och som ansvarig för nya satsningar.

Det här innebär även en förändring för Optimizers strategi där bolaget nu ska börja med att sjösätta egna projekt och affärsidéer och inte bara investera i andra bolag.

– Det här var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Optimizer Invests goda renommé, finansiella styrka och vilja att satsa på helt nya idéer gjorde att jag inte behövde speciellt mycket betänketid, säger Anders Berglund i en kommentar.

Annons

Annons

I en uppföljningskommentar till Realtid.se utvecklar sitt beslut att lämna ett toppjobb på Google för ett helt annat typ av uppdrag.

– Jag vill utvecklas som person och ledare och jag har de senaste åren jobbat väldigt mycket med stora företag och lagt mycket tid av min karriär där. När man ser hur världen förändras och med den snabba digitaliseringen som pågår så tycker jag det ska bli spännande att se saker från andra perspektiv, inte bara storbolagsperspektivet. Det handlar mycket om att testa sig själv och göra något annat som man inte gjort tidigare.

– Som tillägg ska jag säga att merparten av bolagen jag jobbat i har haft merparten av sin verksamhet inom annonser, men det här blir något helt annat och det har jag gått igång på, säger han.

Exakt vilka projekt han ska arbeta med vill han inte kommentera just nu eftersom han inte tillträder förrän den 1 mars.

– Optimizer har byggt upp en portfölj men parallelt med det har de investerat i en del helt egna projekt och jag ska lägga mer fokus på det när jag tillträder. Men rent konkret vilka projekt jag ska jobba med kan jag inte kommentera i dagsläget, säger Berglund.

Han har förutom topprollen på Google i Sverige haft flera ledande befattningar inom Schibsted-koncernen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons