Annons

Annons

Sitewide generic

Fd Citigroup-boss säljer penthouse för 88 miljoner dollar

Säljare är ingen mindre än den kontroversielle Sanford "Sandy" Weill.

Uppgifterna om att lägenheten ska ha sålts figurerar i skvallerkolumnerna i New York. Men det blev stor uppmärksamhet redan för en månad sedan då det framgick att den exklusiva lägenheten var till salu. Inte minst för att Sanford Weill lovat att intäkterna från försäljningen ska gå till välgörande ändamål, enligt The Real Estatetalker.

Sanford Weill och hans hustru uppges ha betalat cirka 42,5–43,7 miljoner dollar för lägenheten.

Lägenheten på 626 kvadratmeter har en terrass som sträcker sig över hela tre sidor av lägenheten och har en fantastisk utsikt över parker och staden. De första rapporterna från New York Observer under söndagen kopplade köpet till den ryske multimiljardären Dmitry Rybolovlev – han sålde en koncern under förra året som sysslar med konstgödsel.

Annons

Annons

Dmitry Rybolovlev fick in cirka 6,5 miljarder dollar och har en beräknad total förmögenhet på 9,5 miljarder dollar.

Kort därefter kom Forbes med andra uppgifter. Dessa gjorde gällande att det var Dmitry Rybolovlevs 22-åriga ena dotter som köpt lägenheten. Detta efter att man fått information om att den unga kvinnan räknar med att bo i densamma i samband med att hon besöker New York.

Dottern uppges vara mycket hästintresserad, skriven i Monaco och läser vid ett amerikansk universitet.

Dmitry Rybolovlev befinner sig ett skilsmässobråk med Elena där hon kräver att han ger henne hälften av allt han äger, vilket även inkluderar ett hus på 3.065 kvadratmeter i Florida som kan köpte för 95 miljoner dollar av fastighetsmagnaten Donald Trump sommaren 2008.

Nyheten om det ganska anmärkningsvärda lägenhetsköpet kommer efter att arvtagerskan till Formula 1-höjdaren Bernard Ecclestone – Petra Ecclestone – köpt Candy Spellings bostad i Los Angeles för 85 miljoner dollar, enligt The Real Estalker.

Men det är inte så att Sanford Weill och hans fru inte har någonstans att bo precis i och med lägenhetsförsäljningen.

Paret äger en betydligt mindre lägenhet vid Central Park samt en större fastigt i Greenwich, en fastighet i Adirondacks samt nära 400 tunnland i Sonoma i Kalifornien, enligt Realestatetalker.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons