Zwapgrid tar in kapital för expansion

Taggar i artikeln

Emission
Michael LantzMichael Lantz
”I och med att Zwapgrids samarbetspartner redan finns på flera marknader öppnar det upp en tydlig möjlighet för internationell expansion, vilket är ett område som jag aktivt kan bidra till”, säger Michael Lantz.
Publicerad
Uppdaterad

Stockholmsbaserade Zwapgrid tar in 13 miljoner kronor för sin fortsatta expansion och utveckling av molnplattform för automatiserade transaktioner.

Anders Frick

Zwapgrid har en molnbaserad plattform som hjälper kunder som exempelvis Nets, Kivra och Björn Lundén med automatisk bokföring av transaktioner, synkning av fakturor eller hämtning av underlag för finansiering – och liknande.

Nu tar bolaget in 13 miljoner kronor för fortsatt expansion. Rundan leds av entreprenören Michael Lantz som skalat upp Accedo till en global leverantör av B2B-mjukvara för videotjänster och som sedan ett antal år tillbaka även är aktiv som ängelinvesterare.

– Zwapgrid angriper problemet med integrationer mellan system på ett strukturerat sätt genom både skalbar teknik, hög kunskapsnivå och tydligt fokus på partnerskap. I och med att Zwapgrids samarbetspartner redan finns på flera marknader öppnar det upp en tydlig möjlighet för internationell expansion, vilket är ett område som jag aktivt kan bidra till, säger Michael Lantz, i ett pressmeddelande.

Annons

Senaste verksamhetsåret, som är brutet, omsatte Zwapgrid 2,4 miljoner kronor och gjorde en förlust på 14 miljoner kronor. Sedan starten 2017 har bolaget tagit drygt 40 miljoner kronor i kapital.

Annons