Finans Nyhet

Ytterligare avhopp från MTG

Publicerad

Sedan Anders Nilsson tillträdde som vd för MTG Sverige för två och ett halvt år sedan har bolaget dränerats på toppfolk. Enligt källor till Realtid.se beror avhoppen delvis på Anders Nilssons ledarstil.

Den tuffa atmosfären på företaget är något som MTG är medvetna om och har försökt arbeta bort. Bland annat har en brittisk konsultfirma vid namn Good Company inkallats för att hjälpa till att tvätta bort den klassiska MTG-stämpeln som det tuffa bolaget och göra arbetsplatsen mer human.

Senaste i raden av avhopp är TV 3:s marknadschef Niels Munksgaard som slutade i förra veckan efter mindre än ett år på posten.

– Det stämmer att jag slutar, men jag vill inte kommentera varför, säger Niels Munksgaard, till Realtid.se.

Annons

Peter Blom, på mobiloperatören Tre, var tidigare försäljningsdirektör på Viasat. Han beskriver Anders Nilsson som en duktig analytiker och strateg. Andra källor instämmer i den beskrivningen, men tillägger att Anders Nilsson hämmar kreativiteten och att det är lågt i tak på bolaget.

Arbetssituationen för cheferna på MTG beskrivs som svår då bolaget är så pass toppstyrt. Det är Anders Nilssons och Hans-Holger Albrechts ord som gäller i alla lägen.

Nyligen slutade även Karl Samuelsson som chef för TV 3 Interactive för att börja som affärsutvecklingschef på Rosegarden Studios i Amsterdam. Karl Samuelsson avböjer dock att kommentera sitt avhopp.

Annons

Annons