Finans Nyhet

XXL drar in 500 miljoner genom riktad emission

Taggar i artikeln

Altor XXL
Publicerad
Uppdaterad

Norska sportkedjan XXL har genomfört en riktad nyemission på 500 miljoner norska kronor.

Finwire

Teckningskursen fastställdes till 0,70 norska kronor, vilket är i linje med senaste stängningskursen. Bland de som tecknade finns riskkapitalbolaget Altor, Ferd och Frasers. Samtliga tre är storägare i XXL, enligt ett pressmeddelande.

XXL ska använda likviden till allmänna bolagsändamål.

I samband med emissionen framgår det också att Odin har sålt alla sina aktier i XXL, medan Frasers har ökat på med 133,2 till totalt 362,4 miljoner aktier. Frasers äger efteråt cirka 21,78 procent av aktierna och cirka 27,15 procent av rösterna i XXL.

Annons

Vid sidan av emissionen har XXL också gett en verksamhetsuppdatering. Bolaget förväntar sig att omsättningen blir mellan 1,5-1,6 miljarder norska kronor under första kvartalet.

“Vinterförhållandena har varit gynnsamma och XXL hade tillväxt i viktiga vinterkategorier som alpint och längdskidåkning. Försäljningen av icke-säsongsbetonade produkter och andra kapitalintensiva produkter har fortsatt att vara utmanande. Begränsad produkttillgänglighet för viktiga prispunkter och produkter har också hållit tillbaka försäljningspotentialen. Bruttomarginalen har dock stärkts jämfört med samma period 2023”, skriver XXL.

Annons