Finans Nyhet

Wistrand och Setterwalls i USA-medtechdeal

Publicerad
Uppdaterad

Innovationskapital tillhör de största av ägarna till Jolife, som nu köps av amerikanska Medtronic. Realtid.se vet vilka rådgivare som anlitades.

Martin Lindgren

Riskkapitalbolaget Innovationskapital investerar i tidiga faser av framför allt IT- och medtechföretag. Ett av företagen i portföljen, Lundbaserade Jolife som tillverkar hjärtmassagemaskiner, säljs nu till Minneapolis-baserade medtechjätten Medtronic för en inte kommunicerad summa. Det rapporterar nyhetstjänsten Rapidus.

Innovationskapital ägde 20 procent, och bland övriga delägare fanns bland annat CapMan och Tredje AP-fonden.

Som rådgivare har Innovationskapital anlitat Setterwalls i Malmö, med Ola Grahn, Marcus Winqvist och Per Lidman i teamet.

Annons

– Vi använder oftast Fredrik Sonander på Vinge i Göteborg i våra transaktioner, men här hade Jolife Setterwalls som standardleverantör av juridiska tjänster, förklarar Gabriella Ohldin, CFO på Innovationskapital, byråvalet.

– Sedan är det ju ofta våra olika investment directors som väljer juridisk rådgivare utifrån vilka kontakter de har, fortsätter hon.

Köparen Medtronic använde främst egna jurister, men på svensk mark anlitades Peter Lexenberg och Jörgen Eklund på Wistrand.

Annons

Jolife har drygt 20 anställda och omsatte drygt 50 miljoner kronor 2009 enligt Affärsdata.

Annons