Finans Nyhet

Vinge-jurist misstänkt för insiderbrott

Publicerad

UPPDATERAD Advokatbyrån avskedar den anställde med omedelbar verkan. Ekobrottsmyndigheten är förtegen kring fallet.

Realtid.se

Ekobrottmyndigheten anhöll en av Vinges biträdande jurister under gårdagen. Personen ifråga är misstänkt för brott mot insiderlagstiftningen.

Parallellt med EBM:s brottsmålsundersökning har Vinge omedelbart genomfört en egen utredning. Denna visade att medarbetaren å det grövsta har brutit mot advokatbyråns egna regler vad gäller handel med värdepapper.

Och vederbörande har alltså blivit uppsagd från sin anställning med omedelbar verkan.

Annons

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och väljer därför att direkt vidta åtgärder från vår sida. Det inträffade är oacceptabelt för en medarbetare på Vinge, alldeles oavsett vad brottsutredning och vidare process kommer till för slutsats. Vinge samarbetar på alla sätt med EBM i denna fråga, säger Michael Wigge, vd för Vinge i en kommentar.

Ekobrottsmyndigheten är förtegna om utredningen. Myndigheten meddelar att utredning pågår inklusive förhör. Åklagare Stig Åström kommer skyndsamt ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad.

– Just nu lämnar jag inga kommentarer mer än att bekräfta att det är riktigt det du säger. Vi jobbar för fullt med den här utredningen.

Annons

Mer information kommer.

Annons