Finans Nyhet

”Vi är on track”

Publicerad
Uppdaterad

Det säger Hannes Snellmans MP i Danmark ett år efter uppstarten.

Helene Rothstein

Det har gått ett år sedan den nordiska byrån startade sin verksamhet i Danmark. Nu har de just flyttat in i nya lokaler i centrala Köpenhamn, nära det kungliga slottet Amalienborg. Realtid.se ringer för att höra hur det första året har varit.

– Vi är on track. Allt går enligt plan och vi har haft en bra start med fint track record. Vi har redan hunnit medverka i några betydande affärer på den danska marknaden, säger kontorets MP Philip Risbjörn.

En av de viktigaste affärerna som kontoret senast varit rådgivare vid är Airbus take over-bud på den danska leverantören av flygdelar, börsnoterade Satair, för 2.595 miljoner danska kronor.

Annons

Kontoret har även varit rådgivare åt investmentbolaget Triton i samband med förvärvet av det danska rederiet Herning Shipping A/S.

– Det rullar på fint.

I dagsläget har kontoret drygt 20 jurister, sju delägare och en Specialist Partner. Målet är att komma upp till mellan 50 – 60 jurister inom två – tre år. En lagom storlek för den danska marknaden, menar Risbjörn, som inte vill gå in på vilka som är de främsta inhemska konkurrenterna. En del av expansionsplanen är att så smångom knyta fler delägare till Köpenhamnkontoret.

Annons

Hannes Snellmans plan i Danmark är att växa kraftigt inom M&A, värdepappersmarknad, bank & finans och tvistlösning – inklusive därtill relaterade nyckelområden som skatterätt, konkurrensrätt, IPR&IT och arbetsrätt.

Just nu är ska de anställa ett flertal yngre jurister som behövs för att förstärka kontoret. Inom huvudområdet transaktioner har Philip Risbjörn märkt en efterfrågan på fastighetssidan. Och nu ska byrån ragga upp både yngre och seniora jurister för att bygga upp en enhet inom det området.

Innan Philip Risbjörn fick i uppdrag som Managing Partner för Köpenhamnkontoret ledde han en M&A-avdelning hos danska Bech-Bruun. Sitt första år som MP har varit hektiskt och utvecklande.

Annons

– För egen del har det varit väldigt spännande och utvecklande att få starta och driva den här verksamheten framåt, i nära samarbete med delägare i Köpenhamn samt i de andra nordiska länderna.

Annons